Анталия и красивите и гледки и водопади. Насладете се на гледките от Римската крепост. Построена през 2-ри век, тази ниска 14-метрова цилиндрична кула наблюдава старото пристанище на Анталия отвисоко на ръба на парка Karaalioğlu.

Анталия и красивите и гледки и водопади

Никой не е съвсем сигурен каква е била основната му функция, но повечето са съгласни, че е действала като наблюдателна кула или фар над оживеното пристанище отдолу. Сега това е фантастично място да наблюдавате залеза или да получите тази изключително важна панорамна гледка към района на старото пристанище. Самият парк е първокласна територия за пикник и спокойно, пълно с цветя място за бягство от градските улици. Направете като местните жители и елате тук по здрач на разходка. Отлични кафенета също са наблизо, ако трябва да се възстановите след разглеждане на забележителности.

Wildpark

В близост до Аквариума можете да добавите вълнение към деня си, като посетите Wildpark, където можете да видите гигантски насекоми, змии и влечуги. Входът е отделно, но има възможност за закупуване на комбиниран билет. Възможно е да намерите ресторанти и кафенета в близост.

Вход, билети и обиколки за аквариума в Анталия

Аквариумът в Анталия е отворен всеки ден без неделя, между 10:00 и 19:00 часа. Имайте предвид, че последното влизане в аквариума е 30 минути преди затваряне.

Вход: Всеки ден без неделя, между 10:00 и 19:00 часа

Билети : Вземете своя онлайн билет за Antalya Aquarium

Съвет: За да резервирате увеселителни паркове, музеи и билети за обиколки преди пътуването си до района на Анталия, проверете офертите в официалния магазин.

Анталия през есента – от септември до ноември

Есента е едно от любимите ни времена за посещение на Анталия. Това време на годината не е толкова горещо и летните туристи вече си отидоха. Ако можете, горещо ви препоръчваме да посетите Анталия през септември (или началото на есента). Дъждът все още е много рядък и е достатъчно хладно, за да разгледате Kaleiçi (историческия център на Анталия) и някои от древните руини наблизо, без да се потите като прасе.

Температурите са все още достатъчно високи, за да се плувате в морето или да правите слънчеви бани на плажовете с мек пясък.

Анталия и красивите и гледки и водопади