Допълнителни аксесоари към екстракторите

Също така работата се улеснява от онези дюзи, на тръбата на които е разположена допълнителна дръжка. Броят на захранващите дюзи варира от един до четири, в зависимост от параметрите на захранващата помпа (налягане и воден поток) и ширината на самата дюза.

Комбинираната дюза значително подобрява и ускорява процеса на почистване, което позволява да се извършват едновременно три действия върху килима с едно движение: подаване на разтвора към килима, механична обработка с цилиндрична четка и незабавно изсмукване на мръсна вода. В наши дни са се появили дюзи с две въртящи се обратно четки при екстракторите, които разресват купчината от двете страни наведнъж. Комбинираните приставки имат само един недостатък – тяхната обемност.

Но тъй като силните замърсявания по килимите обикновено се появяват на открити места с голям трафик, този недостатък е незначителен. Екстракторите могат да бъдат оборудвани и с ръчни дюзи за мокро почистване на мека мебел, твърди подове и аксесоари и филтри за химическо чистене.

Допълнителни аксесоари

Допълнителните аксесоари, които рядко се включват в стандартния комплект аксесоари, могат значително да подобрят качеството на почистването на килимите. На първо място, това са нагревателни елементи, вградени в системата от маркучи, доставящи разтвора. Проточните нагреватели ви при екстракторите позволяват почти незабавно да увеличите температурата на разтвора от 10 до 35 C, в зависимост от консумираната мощност, дебита на разтвора или броя / секцията на дюзите.

Използвайки проточен нагревател, можете да загреете водата в резервоара до температура 35–40 С. Не е желателно водата да се нагрява над тази температура или просто да се налива гореща вода „от крана“, тъй като това може да причини прегряване и повреда към помпата, както и някои елементи на резервоара.

Допълнителни аксесоари към екстракторите. Тук е мястото веднага да уточним, че вътре в резервоара на екстрактора да има американски екстрактори с нагрят разтвор. Повишаването на температурата на разтвора за измиване дори със 100 С значително подобрява неговите свойства, особено при почистване на замърсители на масла и мазнини. Струва си да се припомни, че използването на горещ разтвор е неприемливо върху вълнени, копринени, велурени покрития, както и при почистване на протеинови петна.

Допълнителни аксесоари към екстракторите