Избор на материали за беседки в задния двор. Материалът, който изберете за вашата беседка, ще повлияе на нейната издръжливост, цена, необходима поддръжка и др. Различните материали също ще създадат напълно различен външен вид. Тази гъвкавост е една от причините, поради които беседките в задния двор са толкова чудесно допълнение към много различни видове домове и бизнеси.

Избор на материали за беседки в задния двор

Повечето беседки са направени от дърво, винил, алуминий или комбинация от поликарбонат и стомана. Проучването на предимствата и недостатъците на всеки ще Ви помогне да решите коя опция е подходяща за вашите нужди.

Дървени беседки

Ако търсите беседка в традиционен стил, вероятно ще се окажете привлечени от дървото. Те са много естетически приятни и придават топъл, рустик вид на вашето пространство. Дървените беседки обикновено се изработват от обработен под налягане жълт бор, който се оцветява или боядисва, за да се постигне желаният вид. Дървото обикновено е най-скъпият материал за беседка. Също така ще трябва от време на време да оцветявате или пребоядисвате дървената си беседка, за да изглежда красива.

Винилови беседки

Бялата винилова беседка ще придаде на вашето пространство изтънчена атмосфера. Това обаче не е единствената ви възможност. Можете да направите вашия винил да изглежда като тухла, кедър, дървена колиба или дори да му придадете метално покритие. Това означава, че можете лесно да го съчетаете с всеки стил. Виниловите беседки обикновено се изработват от обработен под налягане жълт бор, обвит в PVC винилова втулка. Това предпазва конструкцията и улеснява поддръжката. Всичко, което трябва да направите, е да го измиете под налягане. Виниловите беседки обикновено са по-евтини от дървените и имат дълъг живот. Въпреки това е възможно те да избледнеят, да пожълтяват и да станат чупливи с напредване на възрастта.

Метални беседки

Беседките от алуминий и метал са изключително популярни както сред собствениците на жилища, така и сред собствениците на фирми. Това се дължи отчасти на тяхната издръжливост и модерния им вид. Тези беседки също са по-достъпни от другите варианти. Те са лесни за транспортиране, лесни за инсталиране и се предлагат в голямо разнообразие от стилове. Стандартната беседка обикновено се изработва от прахово боядисан алуминий или комбинация от алуминий и стомана. Твърдите покриви често имат покриви от галванизирана стомана, докато покривите с меки покриви обикновено са изработени от полиестерна тъкан.

Ако търсите беседка от по-висок клас в задния двор, помислете за превъзходна беседка, изработена от поликарбонат и стомана. Те често се предлагат в по-големи размери, а някои имат допълнителни функции, като атрактивен двоен покрив. Те са идеални за всеки, който иска по-персонализиран вид и усещане. Когато вашето външно пространство изисква най-добрата изтънченост, не можете да сбъркате с първокласна беседка. Те са невероятно издръжливи и изработени от първокласни материали, включително устойчива на ръжда поцинкована стомана. Ще платите малко повече за беседка с такова качество, но ще бъдете възнаградени с красива конструкция, на която можете да се наслаждавате дълги години.

Избор на материали за беседки в задния двор