Някои важни неща за използването на професионални прахосмукачки

Когато работите с професионална прахосмукачка, е важно да сменяте често филтъра. За да ускорите процеса на почистване на филтъра и да не разглобявате прахосмукачката за това всеки път, можете да изберете уред с автоматично почистване на филтъра. Системата на такава прахосмукачка има специален клапан, който променя посоката на въздушния поток и издухва праховия филтър. Всички частици се връщат в системата на прахосмукачката. Но дори и с такава функция, рано или късно ще трябва да почистите филтъра.

Използването на професионални прахосмукачки. Функцията за защита от претоварване на двигателя автоматично изключва работата на професионалната прахосмукачка, когато напрежението стане твърде високо. Тази функция е необходима за промишлени прахосмукачки с тежки условия на употреба.

Светлинните индикатори по време на работа ще ви информират, че филтърът е запушен в прахосмукачката или контейнерът за прах е пълен.

Как да съхранявате Вашата професионална прахосмукачка, така че да продължи по-дълго

За да може вашата прахосмукачка да продължи по-дълго, е важно да я съхранявате на сухо място. Не позволявайте влагата да остане върху шкафа или вътре в системата. Важно е да предпазите устройството от механични повреди.

За да удължите живота на професионалната прахосмукачката, трябва също така добре да почистите филтрите, прахоуловителите и цялото устройство от прах. Някои филтри могат да се измият – тази информация може да се намери в техническото ръководство или да се консултирате с консултанта в магазина.

Ето и няколко по-важни неща за запомняне:

1.Домашната прахосмукачка няма да се справи с почистването в производството и след строителните работи. Това изисква професионална прахосмукачка.

2.Има строителни или индустриални професионални прахосмукачки и битови. Производствените модели се използват за обемна и редовна работа. Домакинство – за ежедневно почистване или след ремонт на дома.

3.Прахосмукачките, в зависимост от вида, могат да събират сухи отпадъци, течности и отпадъци с висока температура. Професионалните прахосмукачки са много добри в това.

4.Прахоуловителите са без торба и без торба.

5.Филтрите са необходими за събиране на прах, който не се е задържал в контейнера за прах.

6.Важно е да почиствате филтрите редовно и старателно, в противен случай работата на уреда ще намалее.

7.Степента на вакуум зависи от това колко тежки отпадъци могат да бъдат засмукани от професионалната прахосмукачка.

Използването на професионални прахосмукачки