7 ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Бизнеса днес е така динамичен, а успеха винаги се крие в детайла. На помощ идва това, без което вече никой не може – интериорна фотография. Оказва се задължителна и необходима за провеждането на подходяща рекламна кампания. 

За да подобрите фотографски умения, ето някои ключови съвети от професионални фотографи, които ви препоръчваме да практикувате. Не само в собствения си дом, но и у приятел. Интериорна фотография.bg

Изберете правилната перспектива.

За интериорна фотография се изисква фотографът да снима от единия ъгъл на стаята. Тоест, ще трябва да направите няколко груби проби, за да разберете от коя точка на снимане стаята ще има най-изгодната гледка. По-често ъгълът на снимане зависи не само от това, което снимате, но и от това, за какво е предназначена снимаката.

Използвайте правилното осветление.

Задачата на фотографа е също така да балансира светлината, така че да няма преекспонирани или тъмни места в кадъра, когато правите интериорни снимки. Използвайте цялата налична естествена светлина, която се намира в стаята. Ако светлината създава колебания и не искате „тъмните ъгли“, трябва предварително да се погрижите да закупите необходимото оборудване за студийно осветление, с което да решите проблемите си.

СЪВЕТ

Моля, обърнете внимание, че когато снимате в стая, в която няма прозорци, трябва да включите всички налични лампи, полилеи и сенници. В такава ситуация допълнителната светлина няма да навреди, най-важното е да я балансирате правилно. 

И както при портретна и при интериорната фотография, когато снимате, меката светлина ще ви помогне да постигнете най-добри резултати. В стаи с големи прозорци или дори витрини, оптималното време за фотосесия ще бъде рано сутрин или късно вечерта, всичко зависи от разположението на прозорците на стаята.

Широки ъгли.

Ако трябва да уловите колкото се може повече пространство, имате нужда от широкоъгълен обектив. Повечето експерти се съгласяват, че обектив от 16 мм до 24 мм ще даде най-широкото изображение. Твърде широкото ще изкриви перспективата. 

Поради тази причина се уверете, че имате обектив, който е подходящ за размера на стаята, която възнамерявате да снимате.

Вертикалите трябва да са прави.

За външната архитектура вертикалните линии, които имат тенденция да се съединяват, осигуряват визуална перспектива. За вътрешна фотография тази техника не е подходяща. Паралелните линии трябва да бъдат абсолютно прави и прави. Започнете с подравняване на камерата. Ако камерата и обективът са наклонени, стените ще започнат да „падат“.

От висока точка.

Друго нещо, което може да искате да опитате, е да снимате от висока точка. Колко високо може да се изкачи фотограф, зависи пряко от мястото на заснемането, уверете се, че точката не е твърде висока, в противен случай заплашва, че можете да получите само част от интериора на стаята.

Премахнете замъгляването.

Дори да имате перфектната стабилност на ръцете на хирург, няма причина да рискувате и в резултат да получавате размазани изображения. Искате ли вашите интериорни снимки да бъдат със зашеметяващо качество и звънлива острота? Затова не забравяйте да използвате статив. Използвайте таймера на затвора на камерата като допълнителна мярка за стабилизация.

Не забравяйте за организирането на пространство. Помислете какво искате да покажете на снимката и съответно изчистете реда в стаята. Може да искате да добавите аксесоари, които създават атмосфера: списания, подредени на масичка за кафе, отворен лаптоп на гладка дървена повърхност. В други случаи може да се наложи да премахнете мебели или да ги преместите, за да подчертаете или скриете определени части от стаята.

Бъдете гъвкави във Вашата Интериорна фотография

Идеите за интериорна фотография могат да варират значително в зависимост от размера на пространството, както и от предметите в него. 

Забележка – едновременното използване на студийни светкавици с бяла светлина и включени устройства с лампи с нажежаема жичка може да повлияе на цялостния цвят на стаята. 

Интериорна фотография за начинаещи, що е то?