Истината за био козметичните продукти

Истината за био козметичните продукти. Всеки иска да се увери, че в тялото му влизат само най-здравословните и чисти храни и напитки. Но какво да кажем за био продуктите? Какво означава органичен или изцяло натурален, когато става въпрос за овлажнители и ексфолианти за тяло? Суровите химикали могат да бъдат също толкова токсични за тялото ви, колкото и когато се консумират. Това не означава непременно, че изцяло натурален продукт ще бъде по-добър за кожата ви от типичния продукт. Канелата е естествена съставка, но определено е и дразнеща кожата!

Неща, които трябва да запомните, когато пазарувате био продукти за красота

Ако сте сигурни, че искате да купувате само органични продукти, има няколко неща, които трябва да запомните:

  • Тези с чувствителна кожа или тежки кожни алергии все още трябва да бъдат внимателни с продуктите, дори и ако те са органични. Преди да се впуснете в нов продукт за красота, направете малък тест, за да определите дали кожата ви е съвместима или не със съставките.
  • Истински органичните продукти за красота ще имат кратък срок на годност, вероятно 3 месеца или по-малко. Ако не сте старателни в изхвърлянето на продукти с изтекъл срок на годност, може да получите например органичен фон дьо тен пълен с мухъл и бактерии. Това определено не е здравословно за кожата ви.

Всичко се свежда до…

Прилагането на естествен, веган или органичен продукт може да бъде начин да използвате по-зелени продукти. Преди да смените продуктите си за красота и да се включите в „изцяло естествената“ програма. Трябва да се уверите, че сте проучили новите продукти, към които искате да се насочите. Консултирайте се с вашия дерматолог, при необходимост, за да вземете правилно решение. Не забравяйте, че „естествено“ е маркетингов термин, а не действителна категория продукти. Вижте списъка със съставките и уебсайта на компанията, която е направила продукта, вижте какво влиза в продукта. Прочетете няколко отзиви от хора, които са използвали продукта, и обърнете внимание на сроковете на годност. Винаги помнете, че ако даден продукт ако прави или е нещо, което звучи твърде добре, за да е истина, вероятно не е напълно истина.

Истината за био козметичните продукти