Какво представлява мокетения килим

1.По-лесно е да изперете килима у дома след сериозно замърсяване, за да премахнете мръсотията от мокета – ще трябва да прибягвате до химическо чистене.

2.Килимите са с малки размери, които се подбират прецизно в зависимост от употребата, а мокетът се полага по цялата площ на помещението.

3.Килимът е със завършени ръбове, напълно готов за употреба.

4.Цената на килима обикновено е няколко пъти по-ниска от тази на мокета. Изключение правят естествените килими, които са направени без използването на синтетични влакна.

5.За да се елиминира движението по време на нанасяне, килимът се фиксира към пода с лепило или двустранна лента. Закрепването на мокета се извършва чрез навиване на ръбовете под перваза.

Какво представлява мокетения килим. И килимът, и мокетът се използват главно в жилищните помещения. Експертите съветват да не се използват покрития в коридори и други помещения с голям трафик. Това напълно ще доведе до прекомерно износване, бързо замърсяване и обезцветяване на повърхността. Съвременните покрития – мокетът също се използват рядко в кухнята поради високия риск от замърсяване на течности или храни.

Предимства и недостатъци на килимите

Килимите са били използвани в апартаментите на гражданите, те все още се считат за основен атрибут на всяка стая. Ако по-рано се използваха за украса, сега основно килимът се полага изключително на пода под краката, за удобство, мекота и комфорт. Използването на красив мокетен килим в интериора помага да се направи атмосферата мека и уютна.

Добрият килим има следните предимства пред мокетения килим и пътеки:

-Придава усещане за топлина на студен под. Покритието ще бъде от значение за помещения, където не е инсталирана система за подово отопление;

-Намаляване на риска от нараняване. Килимите често се използват в детските стаи, както и в местата, където често са деца, за да се намали рискът от сериозни наранявания при падане. По време на активни игри децата често падат, контактът с мек килим ще помогне да се избегнат наранявания на колене, лакътни стави и др.;

-Звукоизолация. Благодарение на купчината, килимът абсорбира добре всички външни звуци;

Какво представлява мокетения килим