За металите като строителни материали

Понастоящем проектните организации получиха правото, въз основа на целесъобразността и ефективността, да вземат решение относно използването на стоманобетон, метал или други строителни конструкции, при наличие на подходящи ресурси. Това се дължи на факта, че преди това металните конструкции в индустриалното строителство не винаги са били разумно замествани със стоманобетонни. Металите като строителни материали.

Ето защо сега в някои случаи се използват метални рамки на сгради, тъй като металните конструкции са по-леки от стоманобетонните. За да се предпазят стоманените конструкции от корозия, те се боядисват.

Конструкциите са изработени от метал с различни профили: канали, двустранни греди, ъгли. Те се отличават с цифри, обозначаващи неговия размер според основното измерение (например, канал No 18 има височина 18 cm). Промишлеността също произвежда стоманена ламарина и лента, квадратни, кръгли, гофрирани, покривни, специални профили (за стъкла на прозорци и лампи), тръби с различен диаметър.

През последните години профилираният стоманен лист се използва за стенни панели и облицовъчни панели.

Тръбите, подовите плочи, отоплителните радиатори и др. са изработени от чугун. Леките строителни рамки, покривни ферми, крила на прозорци и др. са изградени от алуминий и неговите сплави. Металите като строителни материали имат широко приложение в строителството още от векове. Същото важи и днес.

За информация и поръчка: Магазин Естро, Западна промишлена зона, бул. Ян Хунияди №6, гр. Варна. Телефон за контакт: +359 896 64 20 83.

Гипсокартонът като строителен материал.

В днешно време е много трудно да си представим добър ремонт, например с многостепенен таван, без да се използва строителният материал гипсокартон. Днес гипсокартонът е най-популярният и разпространен строителен материал за декорация на стени и монтаж на прегради. Той е многофункционален и може да се използва за декорация на стени, тавани, подове. Може да се използва за създаване на декорации в къщата или може да се използва за изграждане на преграда между стаите.

Металите като строителни материали