Отпушване на септични ями, тоалетната хартия е от значение

Отпушване на септични ями. Вероятно никога през живота си не сте говорили и слушали за тоалетна хартия повече, отколкото през последните няколко месеца. С толкова голямо търсене на тоалетна хартия вероятно откривате колко  много различни марки и различни видове тоалетна хартия има на пазара. Имате нужда от тоалетна хартия- просто отивате и купувате някаква в магазина. Е, ако домът ви разчита на септична яма, имайте предвид вида тоалетна хартия.

За разлика от канализационните системи, септичните водопроводни системи не могат да се справят с какъвто и да е вид тоалетна хартия. Пренебрегването, за да разберете с какво може да се справи вашата система, и спазването на указанията за тоалетна хартия с „септична безопасност“ може да бъде скъпа и много смущаваща грешка за вашия дом. Когато сега, повече от всякога, хората са вкъщи с много малко места, където да отидат – вие искате да родите септичната си яма. Със сигурност не искате да имате резервна септична яма в момента!

С ограничените количества и видове тоалетна хартия, налични в повечето магазини, може да се наложи да погледнете по-внимателно вида хартия, който купувате. По-долу са препоръчаните „септично безопасни“ видове тъкани:

Видове тоалетна хартия подходящи за септични ями

Еднослоен – Въпреки че може да обичате определен вид тъкан, то вашият септичен резервоар може и да не го обича. Септичната система може да борави с еднослойна тоалетна хартия с по-голяма лекота и ефективност от дебелата тоалетна хартия.

Биоразградимо – Може би си мислите, не са ли всички видове тоалетна хартия биоразградими? Е, да, … в крайна сметка. Тоалетна хартия, която е обозначена като „биоразградима“, е изработена от естествени материали и не съдържа добавки, които ще спрат вашия септичен резервоар. Биоразградимата тоалетна хартия ще се разгради много по-бързо и с по-малко вода от другите варианти.

Рециклирани – В рециклираните хартии липсват химикали като хлорна белина и формалдехид, които често се срещат в стандартните сортове тоалетна хартия. Потърсете етикета „100% рециклирани материали“, за да защитите септичната си яма и околната среда.

Както казахме преди, вероятно никога не сме говорили толкова много за тоалетна хартия, колкото последната година.  Използвайте подходящия вид тоалетна хартия за вашия септичен резервоар. Сега, повече от всякога, е моментът да удължите живота на вашия септичен резервоар, за да не се налага аварийно изпомпване.

Отпушване на септични ями: Защо тоалетната хартия има значение за вашата септична яма?