Полезна информация за кростренажорите

Кростренажорът трябва да Ви осигури необходимата безопасност по време на Вашите тренировки. Като това се съчетава с удобството и добрата функционалност. Това са все важни неща, на кото да обърнете внимание при избора Ви на Вашия домашен крос тренажор.

  • Разположение и покритие на педалите

Колкото по-ниски са педалите, толкова по -удобно ще бъде да се качвате и слизате от кростренажора. Разстоянието между педалите трябва да е малко, за да не се увеличи натоварването на гърба. Кракът на педала трябва да е равен и сигурен, без да се плъзга. Избраните модели Life Fitness са направени с FlexFoam амортизация на педалите за по -плавно движение. Това ви позволява удобно и безопасно да извършвате обратни движения, като по този начин променяте натоварващите зони по време на тренировка.

  • Ръкохватки

Друг важен момент. Трябва да Ви е удобно да ги държите и ръцете Ви да не се плъзгат. Наличието както на стационарни, така и на подвижни дръжки значително разширява възможностите за трениране.

  •  Разнообразие от тренировки.

Монотонните тренировки се отегчават доста бързо и целта на тренировката се променя с вашето ниво и постижения. Опционалният панел CoachZone ™ в E3 Track Connect Ви позволява да насочите към зоната на тялото си, която се нуждае от внимание (ArmToner ™ / GluteToner ™) и сигнализира това със светлинна индикация.

Полезна информация за кростренажорите . Опционалната зона за активност на E5 Track Connect ви позволява да свържете скулптор за крака по време на всяка тренировка, която ще променя дължината на крачката в симулатора на всеки 2 минути, като постепенно натоварва всички мускули на краката.

  • Конзола

Тъй като до вас няма да има треньор у дома, който би могъл да разработи програма за обучение, трябва да изберете кростренажорсимулатор, който да поеме тази функция. Ето защо е по -добре да закупите такъв кростренажор, който да е оборудван с „интелигентна“ конзола. 

Конзолата е Вашият личен треньор и ефективността на Вашето обучение ще зависи до голяма степен от широчината на нейната функционалност.

Полезна информация за кростренажорите