Често задави въпроси за ползите за здравето от бягащите пътеки

Бягащата пътека подходяща ли е за загуба на мазнините около талията?

Ползите за здравето от бягащите пътеки. Бягането или джогингът на бягаща пътека е много ефективен начин за изгаряне на мазнини и отслабване. CDC препоръчва 75 минути енергична или 150 минути физическа активност с умерена интензив всяка седмица. Тичането на бягаща пътека е чудесен начин да постигнете това, тъй като е по-лесно за ставите, отколкото бягането на открито.

Колко минути на ден трябва да тренирам на бягащата пътека?

Времето, което прекарвате на бягаща пътека, зависи от вашето собствено ниво на фитнес, цели и процедури. Добра отправна точка би било ходенето или джогингът за 20 минути всеки ден, за да достигнете препоръчаните от  150 минути физическа активност с умерена интензивност.

Коя е най-добрата програма за тренировка на бягащата пътека?

Най-добрата тренировка на бягаща пътека зависи от вашите фитнес цели. HIIT тренировките и тренировките по наклон са чудесни за отслабване и тонизиране на мускулите на краката. Можете да използвате вградените програми за тренировки на вашата машина и приложения, като iFit и Peloton, за да ви водят през тренировката на бягащата пътека.

Множество предимства от бягащите пътеки

Машините могат да се насочат към ключовите мускулни групи, които възрастните възрастни трябва да укрепят, за да подобрят баланса и издръжливостта, като квадрицепси, прасци, глутеуси и сухожилия. Те също могат да бъдат полезни за хората, възстановяващи се след нараняване или операция, тъй като можете да контролирате скоростта и интензивността и те са оборудвани с перила за допълнителна подкрепа, когато е необходимо.

Пътеките предлагат и безопасна среда, без непредсказуеми основи и неблагоприятни метеорологични условия. Друго предимство е, че те могат да бъдат програмирани за индивидуализирани тренировки. Можете лесно да променяте скоростта и наклона, за да се съсредоточите върху конкретни цели.

Повечето бягащи пътеки следят интензивността с ръчни сензори, които измерват пулса ви, но това не е най-точният подход. По-добрият начин да прецените усилията си е да използвате това, което се нарича степен на възприемано усилие, което включва класиране на усещането ви за това колко упорито работите по скала от 1 до 10, като 1 е нисък и 10 висок. Например, скорост от 5 до 7 е в съответствие с нивото на умерена интензивност, когато работите усилено, но можете да поддържате разговор и да не се пренапрягате .

Ползите за здравето от бягащите пътеки