Симултантните устни преводи – кога е важно да ги изберем?

Ако пред вас стои задачата да организирате важна бизнес среща или международен форум. Вероятно имате нужда да се запознаете с възможностите, които имате за превод. Най-добрите в случая са Симултантните устни преводи.

На страниците на устни преводи от Компас можете да намерите всякакви видове професионални преводачески услуги, отнасящи се до устна или писмена комуникация, както и за оформянето и легализирането на официални документи.

Агенция Компас работи от много години в областта и е със сключен договор с Министерството на външните работи на Република България, благодарение на който е оторизирана да прави заверки на документи.

Кога е важно да изберем симултантните устни преводи?

Организиране на срещи

При организиране на среща с по-малка аудитория, за бизнес или за ПР форум, семинари ли уебинари, можете да изберете консекутивен превод. Той се случва с редуване на изказването на говорителя и преводача. Това е често срещан вариант за устен превод, използван в много случаи и е на по-ниска цена, заради липсата на необходимост от специална техника.

А кога е важно да изберем симултантните устни преводи?

Когато участниците са повече или срещата изисква взимането на важни решения. Когато времето е ограничено или участниците са от много държави, симултантният превод е по-ефективен вариант.

Симултантните устни преводи, се правят с помощта на специални кабинки, където са разположени преводачите, които чуват само гласа на говорителя. Тъй като този вид превод се случва почти едновременно с изказването на говорителя. То той изисква повече концентрация, по-отговорен е, но и по-малко преводачи се заемат с него. Преводаческа агенция Компас, предлага и необходимата техника за извършването на симултантен превод. Професионалисти с опит, които да се ангажират със задачата. Вижте повече на страниците на Compass98.com и изберете какъв тип превод ви е необходим, за да гарантирате максимална ефективност на международната среща.

Симултантните устни преводи за Вашата бизнес среща