Съвети при избор на килим

Видове килими и техните характеристики, плюсове и минуси, съвети при избор на килим

Предимства на вискозата: Конците са добре боядисани, така че в продажба можете да намерите огромно разнообразие от вискозни покрития във всякакви цветове и шарки. Платът от този материал е много подобен на коприната и не всеки ще може да забележи характерните разлики. Освен това цената е няколко пъти по-малка. Килимите са меки и приятни на допир. Материалът е хипоалергенен, не се наелектризира и тежи малко. Можете да научите повече и да закупите на kilimi.com

Недостатъците на този тип килим включват:

Страх от вода (или друга течност). Такива продукти не могат да се използват в помещения с високо ниво на замърсяване и влажност (коридор, баня и тоалетна). Избягвайте да поставяте килим от вискоза на прясно измит под.

Ниска пожарна безопасност. Не се препоръчва за използване в близост до камини или други потенциално опасни източници на запалване (печки, плочки, свещи и др.). С течение на времето продуктът може да стане жълт (поради влага и гъбички). Вискозна кърпа, особено с малък размер, се плъзга по пода и трябва да бъде фиксирана. Не се препоръчва за използване в домове с малки деца и домашни любимци. Износва се бързо, така че килимът трябва да се обръща редовно, за да се постигне равномерно износване.

Акрил

Последният вид килими е акрил. Това е 100% синтетично и това е тревожно за мнозина. Но този материал има много положителни характеристики.

Предимства на акрилните килими:

Ниска цена, която позволява дори на хората със скромни доходи да купуват продукти. Голям избор от цветове, шарки, богати ярки цветове не избледняват дори под въздействието на слънчева светлина. На външен вид наподобяват вълнени килими и запазват добре топлината. Хапчетата не се появяват на платното дълго време. Устойчиви на мръсотия, докато могат да се перат (с четки и с помощта на химикали). Не представлява интерес за молци. Те са леки и се сгъват добре, което е удобно за почистване и транспортиране.

Съвети при избор на килим