Тематично и стилистично решение с големи картини. Голямо платно с изобразени върху него зелени полета, планини и дървета обещава на Вас и Вашите близки, живеещи в него успех. Те ще изпълнят дома ви с положителна енергия и ще Ви дадат сили за постигане на финансово благополучие.

Голямата картина с изображение на вода – морски пейзажи, езера, реки, езера – ще донесат мир и спокойствие. Такива картини, особено големи, в хола според Фън Шуй също символизират финансова стабилност.

Сред добре подбраните картини има изображения на животни. Например, Например голяма картина с коне демонстрират сила и мощ, и издръжливост на своите собственици. Бягащите коне, според Фън Шуй, изпълват с енергия и правят интериора динамичен и весел.

Тематично и стилистично решение с големи картини

Разбира се, трябва да изберете сюжета на Вашата голяма картина според Вашите лични предпочитания, но трябва да имате предвид, че руините, сухите, счупени клони, счупени съдове – всичко това носи отрицателна енергия. Такива картини могат да разрушат мира в семейството, да предизвикат кавги и недоразумения и да привлекат провал. Дори и да не вярвате в практиката на фън шуй, помислете за настроението му, преди да изберете платно. Картините за хола трябва да предизвикват само положителни емоции.

Друг нюанс е да решите как да поставите правилно картините. Обикновено се окачват над дивана. Това може да бъде цял комплекс от картини, така че те избират централно място на стената зад дивана. Наред с избора коя картина да окачите над дивана, разположението й ще повлияе на настроението в интериора.

Декорация на големите картини в различни видове холове

Дизайнът на платната трябва да съответства на интериора – подходящи са платна в масивни резбовани рамки в класически стил.

Големите модерните картини често се поставят в прости багети или изобщо се оставят без тях. Разбира се, класиката предполага както определен набор от теми, така и техники за изпълнение. Произведенията на съвременната живопис се отличават с различна визия, различна техника и, разбира се, съдържание. Сред такива платна има много авангардни, абстрактни изображения, преосмислени известни рисунки и стилистично модифицирани картини.

Тематично и стилистично решение с големи картини