Ключарски услуги. Колко струва смяната на нов ключ за мотоциклет?

Ключарски услуги. Модерната смяна на ключове за мотоциклети има средна цена от $120. Тази по-висока цена е резултат от това, че много нови мотоциклети са механично по-сложни и изискват програмиране или необходимост от рязане на ключов код. Като автомобилен ключ, тези устройства споделят много от същите характеристики като съвременните автомобилни ключове, като използват транспондери чипове за взаимодействие с вградени имобилайзъри и в някои случаи имат напълно без ключово запалване.

Какви са опциите за смяна на ключ за мотоциклет близо до мен?

Най-добрите две възможности за смяна на ключа за мотоциклет са представителството или автомобилен ключар. Рядко се случва магазините за хардуер да разполагат с различни ключове за мотоциклети, но може да успеете да получите изрязан ключ, който сте закупили онлайн, стига да имате резервен ключ за мотоциклет. За смяна на ключ за мотоциклет без резервен ключ, ще трябва да се свържете с представителството или ключар.

Ако купя ключ за мотоциклет онлайн, може ли ключар да го изреже и/или програмира?

Нови заготовки за ключове за мотоциклети, закупени онлайн, могат да бъдат сдвоени към вашия мотор от професионален ключар, стига заготовката за ключ да използва правилния профил за вашата година, марка и модел. Ако празният ключ е повреден или липсва някаква функционалност, той няма да може да се използва за смяна на ключ за мотоциклет. Ако искате ключар да може да гарантира, че вашият нов ключ за мотоциклет работи, купете от него.

Можете ли да преместите мотоциклет без ключ?

В повечето случаи колелата на мотоциклета остават свободни да се движат дори без ключ. Въпреки това, ако кормилната колона е заключена, няма да е възможно да завъртите автомобила, докато го движите. Ключът за запалване на мотоциклета може да се използва за освобождаване на ключалката на волана. Ако нямате работещ ключ, вместо да се опитвате да транспортирате велосипеда до автокъщата, повикайте мобилен ключар.

Има ли мотоциклети с без ключово запалване?

Много съвременни мотоциклети от висок клас използват ключове за запалване без ключ. Можете също да използвате резервни комплекти за без ключово преобразуване, така че почти всеки велосипед може да използва ключ за без ключово запалване. Може също да видите мотоциклети както с физически ключ, така и с опция за ключодържател. Проверете дали вашият мотоциклет вече има брелона.

Често задавани въпроси за ключарски услуги за мотоциклети