5-те най-добри фитнес уреда за гръб за максимален растеж. Гърдите, раменете и ръцете са най-популярните мускули за трениране, но истинският признак на звяра във фитнеса е масивният, добре очертан гръб. Широките латове с подробни възли между тях не оставят съмнение в съзнанието на никого, че – да, брато – наистина вдигаш.

Основи като редове с щанга, набирания и мъртва тяга са чудесни възможности за изграждане на гърба ви, но не са единствените опции. Вземете например машинната работа: фитнес уредите могат да ви помогнат да изолирате дадена зона и да опаковате повече тегло, като същевременно минимизирате риска от нараняване.

5-те най-добри фитнес уреда за гръб за максимален растеж

Много фитнес зали са пълни с машини за гръб, но кои дават най-добри резултати? Подбрах моите пет най-добри фитнес уреда, за да ви помогна да превърнете гърба си от добро в страхотно!

  1. Фитнес уред за асистирано набиране

Нека се изправим пред фактите: набиранията са най-доброто упражнение за изграждане на гърба. Но какво ще стане, ако все още нямате сили да правите набирания сами? В такъв случай този фитнес уред може да бъде вашият най-голям съюзник.

Машината за асистирано издърпване е буквално проектирана да ви помогне да се издърпате, като ви позволява да се съсредоточите върху овладяването на формата и завършването на повторения. Когато станете по-силни, постепенно намалете количеството помощ. В крайна сметка можете да започнете да правите пълни набирания сами.

Съвет: Съсредоточете се върху негативното за изграждане на сила, като използвате едва достатъчно помощ, за да ви помогне да се повдигнете обратно за всяко повторение. Останете в диапазона от 8-10 повторения за 3-4 серии, за да изградите сила и маса, докато работите върху формата.

2. Пулоувър

Този фитнес уред ви помага да подобрите гъвкавостта, да постигнете дълбоко разтягане и да свивате силно широките мускули при всяко повторение. Тъй като това е изолиращо упражнение, използвайте го като завършващо в дните си с големи набирания и мъртва тяга, като се стремите към 4 серии от 8-12 повторения, за да изтласкате възможно най-много кръв в тези големи гръбни мускули.

3.T-щанга

Много трениращи забравят, че T-образният фитнес уред е технически движение на машина. Има опорна точка, която ви пречи да имате пълен контрол върху теглото, така че това не е „свободно“ тегло. Независимо дали пъхате края на щангата в ъгъла или използвате противопехотна мина или станция, T-образната греда е отлично упражнение, с което да продължите.

4. Low Seated Row

Харесвам ниската версия на редовата машина, защото можете да използвате различни приставки за различни цели. Въжето може да ви помогне да издърпате по-здраво и да получите по-добро свиване, широката дръжка помага за развитието на горната част на гърба, а дръжката за тесен хват ви помага да се фокусирате върху широчините. Low Seated Row е универсален фитнес уред за насочване към всяка слабост при тренировка на гърба, така че нека ви служи за развиване на добре балансирана горна част на тялото.

5. Back Extension фитнес уред

Ако искате да работите върху това коледно дърво в долната част на гърба, това е чудесен избор за изолиране на тази област. Ако страдате от проблеми с долната част на гърба, това упражнение също може да ви помогне да укрепите тази област, като същевременно ви предпази във фиксирана линия на движение.

Може да не получите голямата мускулна помпа, която получавате от работата на другите си основни мускули на гърба, но долната част на гърба не е нещо, което трябва да се игнорира. Развитието на тази област може да ви помогне да постигнете целите си за физика и производителност.

5-те най-добри фитнес уреда за гръб за максимален растеж